Армія РФ атакувала південь України понад 20 «шахедами» – Гуменюк

Російські військові в ніч проти 30 вересня знову атакували Україну безпілотниками типу «Шахед», повідомила в ефірі телемарафону речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк

Російські військові в ніч проти 30 вересня знову атакували Україну безпілотниками типу «Шахед», повідомила в ефірі телемарафону речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Безпілотники були знову спрямовані на Південь Одещини, знову були спрямовані за непростими маршрутами. В тому числі маневруючи, намагалися обійти систему протиповітряної оборони для того, щоб увійти не тільки в південні, а й у центральні регіони України», –розповіла вона.

За словами Гуменюк, результати атаки наразі підбиваються, однак вже зрозуміло, що «вона була досить потужною». Попередньо, армія РФ застосувала понад 20 безпілотників і орієнтовно 20 – було знищено, зазначила речниця.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна проти Росії у справі про геноцид. Про що діти з Маріуполя розповідали в Гаазі?

Вона розповіла, що «пріоритетом ворога все ще залишається Подунав’я, зокрема, припортова інфраструктура». Гуменюк уточнила, що армія РФ продовжує «шукати об’єкти критичної та іншої важливої інфраструктури, ураження яких може суттєво вплинути в тому числі на економіку регіонів».

«На жаль, відбулося влучання в один з об’єктів інфраструктури на Вінниччині, але пожежа вже ліквідована. І евакуація, яка проводилась для безпеки людей, не була критичною», – підкреслила вона.

У ніч проти 30 вересня в багатьох областях півдня, сходу і центру України лунала повітряна тривога, оголошення якої спершу було повʼязане із запуском російськими військовими ударних безпілотників із південного напрямку, а в останні хвилини – з загрозою застосування балістичного озброєння.

Як повідомляло «Суспільне», звуки вибухів чули на Вінничині, є влучання в місті Калинівка у цій області. Також звуки вибухів пролунали в Краматорську, який є тиловою базою українських військових у прифронтовій Донецькій області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зведення Генштабу ЗСУ: за добу відбулось понад 40 бойових зіткнень