Із Глухова евакуювали майже третину населення – влада

Очільниця громади уточнила, що станом на сьогодні з Глухова виїхали 10 тисяч людей

Із міста Глухів Шосткинського району Сумської області вже евакуювали майже третину населення, зокрема близько 70% дітей, повідомила 22 вересня голова Глухівської громади Надія Вайло.

«Ця евакуація сьогодні дійсно на часі. Тому що наше місто розташоване у прикордонній зоні і ми всі відчуваємо, що збільшилась кількість обстрілів. Ми не знаємо, як у подальшому розвиватиметься ситуація, тож для того, щоб убезпечити людей, а особливо дітей, сьогодні і проводяться евакуаційні заходи», – цитує її слова пресслужба Сумської обласної військової адміністрації.

Очільниця громади уточнила, що станом на сьогодні з Глухова виїхали 10 тисяч людей.

Читайте також: РФ нещадно б'є по Сумщині – це плата за Курську операцію ЗСУ?

«Особливу увагу ми звертаємо на евакуацію дітей. І з моменту проголошення евакуаційних дій, майже 70% дітей уже евакуйовано», – додала вона.

5 вересня влада Сумської області розширила обов’язкову евакуацію з Шосткинського і Конотопського районів через російські обстріли.

«Ще п’ять населених пунктів Шосткинського і Конотопського районів підлягають обов’язковій евакуації: Глухів, Есмань, Свеса Шосткинського району, Манухівка й Іванівка, Конотопського району», – заявила тоді ОВА.

Глухів розташований приблизно за десять кілометрів від кордону з Росією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ обстріляли Глухів, дві людини поранені – прокуратура

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час