Генштаб про ситуацію на фронті: 70 зіткнень, найбільш активно війська РФ наступають на Покровському напрямку

Фронт. Напрямок Кремінної, архівне фото

На фронті від початку доби 9 серпня відбулося 70 бойових зіткнень, найбільш активно російські війська наступають на Покровському напрямку, повідомив у зведенні станом на 22:00 Генштаб ЗСУ.

«На Покровському напрямку від початку цієї доби точилося 25 боїв неподалік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене Поле, Калинове, Гродівка, Желанне і Яснобродівка. Сили оборони відбили 17 атак, вісім – ще продовжуються», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, бої з російськими військами досі тривають ще на п’ятьох напрямках: Харківському, Лиманському, Краматорському, Торецькому і Времівському.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сили РФ готуються до штурмів агрегатного заводу у Вовчанську – ЗСУ

«Російські загарбники завдали по території України два удари двома ракетами і 51 авіаудар, скинувши 62 КАБи. Крім цього, залучили для ураження 458 дронів-камікадзе і здійснили понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні в розвідці Великої Британії заявили, що Росія продовжує покладатися на дорогі піхотні атаки для поступового просування вглиб української території.

«Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області. Нещодавні російські наступальні дії наблизили місто Покровськ приблизно на 16 км до нинішньої лінії фронту. Покровськ є важливим логістичним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в соцмережі Х.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія продовжує покладатися на дорогі піхотні атаки для поступового просування – розвідка Британії

За даними британської розвідки, російська армія також продовжує укріплювати свої позиції біля селища Нью-Йорк, її просування в цьому районі загрожує місту Торецьк.

На початку цього місяця американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначив, що російські війська продовжують повільно, стабільно просуватися в Покровському напрямку, але спрогнозував, що темпи цього наступу сповільняться.

Наприкінці липня британські військові припускали, що Росія продовжить тактичне просування в найближчі тижні, однак її загальна оперативна спроможність залишається обмеженою через низку чинників, серед яких – високий рівень відтоку особового складу, обмежена підготовка і нестача офіцерів.

18 липня головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що перебіг війни Росії проти України стає дедалі складніше прогнозувати, але, за його словами, зрозуміло, що чимало залежатиме від того, хто зможе швидше накопичувати ресурси і використовувати їх, поки має вікно можливостей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час