Генштаб ЗСУ про ситуацію на фронті: було майже 120 боєзіткнень, біля Часового Яру бої тривають

Найгарячішими напрямками залишалися Торецький, Покровський та Курахівський, де відбувся 71 бій

Станом на 22:00 на фронті відбулося 119 бойових зіткнень – найгарячішими напрямками залишалися Торецький, Покровський та Курахівський, де відбувся 71 бій, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Торецькому напрямку противник намагався 26 разів штурмувати позиції українських захисників в районах Дружби, Залізного, Північного,

За даними штабу, на Покровському напрямку сили РФ продовжують намагатись вклинитись в українські бойові порядки біля населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Євгенівка, Прогрес, Новоселівка Перша, Карлівка та Уманське – всього відбулось 27 атак, одна триває.

На Курахівському напрямку протягом дня війська РФ 18 разів атакували позиції Сил оборони – два боєзіткнення ще тривають. Ситуація під контролем наших захисників.

Читайте також: Cили РФ вдарили «Ураганами» по Кураховому, є жертви – Філашкін

У Генштабі також повідомляють, що на Краматорському напрямку противник уже 6 разів намагався витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій в районі Часового Яру – три атаки відбито, бої тривають, а на Времівському напрямку війська РФ тиснув біля Костянтинівки – дві атаки відбито, одне боєзіткнення триває.

Минулої доби у Генштабі повідомляли про 116 бойових зіткнень на фронті станом на 22:00 26 червня.

Днями керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, щоситуація на фронті є «досить складною» і такою залишатиметься ще щонайменше місяць, однак, як він сказав, «Армагедону не буде».

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому Росія «вгризається» в шахтарське містечко Торецьк: пояснюємо, що відбувається
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські сили продовжують наступати: де найнебезпечніша ділянка фронту