Найбільше атак армії РФ відбулося на Покровському і Курахівському напрямках – Генштаб ЗСУ

Український військовослужбовець готує снаряд до самохідної гаубиці М109Л, Донецька область, 23 червня 2024 року

Російські війська продовжують штурмувати позиції Збройних сил України. Найбільше атак відбулося на Покровському і Курахівському напрямках, йдеться у зведення Генерального штабу ЗСУ станом на 16:00 5 жовтня.

«Найгарячіший сьогодні Покровський напрямок, з початку доби окупанти, за підтримки авіації, здійснили 15 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Новоторецьке, Селидове, Крутий Яр та Промінь. Сили оборони стримують натиск противника та відбили 12 атак, три боєзіткнення – досі тривають», – зазначили військові.

За даними штабу, на На Курахівському напрямку війська РФ атакували 14 разів поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Катеринівки, Костянтинівки та Антонівки. Десять боїв завершено, чотири – продовжуються.

«На Торецькому напрямку противник атакував шість разів неподалік Дачного та Торецька. Два бої завершилися без успіху для окупантів, ще чотири - продовжуються. Потерпають від авіаційних ударів ворога райони населених пунктів Диліївка та Олександро-Калинове», – йдеться у зведенні.

Також сили РФ атакували на Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Вермівському і Оріхівському напрямках. Загалом, від початку доби відбулося 67 бойових зіткнень.

Увечері 3 жовтня DeepState повідомив про просування армії Росії в межах міської межі Торецька – судячи з карти проєкту, до географічного центру міста агресору залишилося менше кілометра.

Повзуче настання росіян тут практично не зупинялося – але його в останні тижні вдалося сповільнити. На початку вересня бригада спецпризначення «Азов» навіть повідомляла про успішну контратаку в Нью-Йорку – селищі на південь від Торецька.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час