Генштаб: найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, де армія РФ втратила понад 330 осіб

Український військовослужбовець стріляє з самохідної гаубиці «Цезар» по російських військах біля міста Покровськ в Донецькій області, Україна, 13 серпня 2024 року

Від початку доби зафіксовано 111 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 15 серпня станом на 22:00.

«На Покровському напрямку від початку цієї доби точилося 39 боїв неподалік населених пунктів, зокрема, Пантелеймонівка, Воздвиженка, Зелене Поле, Новоторецьке, Миколаївка, Новогродівка, Новожеланне, Скучне, Птича. Сили оборони відбили 27 атак, 12 – ще продовжуються. Сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 335 окупантів, 118 з них – безповоротно», – кажуть у штабі.

За даними ЗСУ, на Торецькому напрямку війська РФ 14 разів атакували українські війська біля Торецька та Нью-Йорка. На Курахівському напрямку відбулося 10 атак поблизу Георгіївки, Красногорівки та Костянтинівки.

«За уточненою інформацією, на Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Липців та Вовчанська. Дві атаки відбито, три - продовжуються. На Куп’янському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень біля Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Андріївки, Берестового та Кругляківки», – вказано у дописі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Україна повернула військову ініціативу». Чи переламає наступ у Курській області хід війни?

На Лиманському напрямку впродовж дня російські військові шість разів атакували позиції ЗСУ поблизу Невського, Макіївки та Тернів. На Сіверському напрямку зафіксовано дев’ять штурмів у районах Верхньокам’янського, Білогорівки та Переїзного, розповіли у Генштабі.

Також російська армія наступала на Краматорському, Гуляйпільському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

12 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що перекидання Росією частини військ з України до Курської області, де триває операція українських сил, навряд чи негайно вплине на темп російських наступальних операцій на українській території.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Якби Путін зараз оголосив війну, це спричинило б паніку по всій РФ» – аналітик ISW про Курську операцію. Інтерв'ю