Генштаб повідомляє про спроби російських військ просунутися на Куп’янщині протягом дня

Українські військові на Харківщині, вересень 2024 року

Від початку доби на фронті відбулися 78 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб у зведенні на 16 годину 11 жовтня.

Сутички відбувалися або тривають на кількох напрямках. За зведенням, найбільша активність російських загарбників спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках: «наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани росіян».

Також кількість російських атак на Лиманському напрямку зросла до восьми, два боєзіткнення тривають. На Торецькому напрямку російська армія атакувала шість разів, чотири атаки відбиті.

Читайте також: Війська РФ підійшли до Мирнограда: одночасно вдарили у лівий фланг ЗСУ на Курщині

«На Куп’янському напрямку ворог протягом дня намагався просунутися до наших позицій в районах Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової та Піщаного. Чотири атаки противника ще тривають. Загалом на напрямку зафіксовано вісім боєзіткнень», – йдеться в повідомленні.

Крім того, російські війська активні на Покровському напрямку, де протягом дня починалися 13 зіткнень різної інтенсивності. 14 штурмів відбиті на Курахівському напрямку, один бій триває.

Генштаб наразі не фіксував російських наступальних дій на Сіверському, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках.

Читайте також: У Силах ТРО прокоментували скарги бійців батальйону 114-ї бригади на умови служби

Увечері 10 жовтня проєкт DeepState повідомив, що армія Росії захопила відразу три села дорогою до Мирнограду Донецької області – Миколаївку, Червоний Яр та Крутий Яр. Судячи з карти, агресорові залишилося близько кілометра до південно-східних околиць Мирнограда – міста-супутника Покровська.

Пізніше аналітики зазначили, що вже незабаром місто відчує тиск агресора та його спроби прорватися на південні околиці, а його успіхи часто пояснюються поганою якістю фортифікацій з боку ЗСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Під контролем ЗСУ залишається 40-50% міста Торецьк на Донеччині – МВА