Генштаб повідомляє про «запеклі бої» на Покровському напрямку

Зруйновані вулиці в місті Селидове, Донецька область, 9 жовтня 2024 року

Від початку доби на лінії фронту зафіксували 125 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в зведенні на 16 годину 25 жовтня.

Командування зафіксувало два бойових зіткнення на Харківському напрямку, у районі Вовчанська. Ще дві штурмові дії Сили оборони відбили поблизу Голубівки на Куп’янському напрямку, триває бій біля Вишневого.

Російські атаки тривають на Лиманському, Сіверському, Времівському, Торецькому напрямках.

Поблизу Часового Яру на Краматорському напрямку тривають бої, російська армія «намагається просуватись на позиції українських захисників».

Читайте також: Малими групами і без бронетехніки – у Нацгвардії розповіли про особливості штурмів РФ у Селидовому

«Найгарячіше на Покровському напрямку. В районах Селидове, Красний Яр, Крутий Яр, Лисівка та Миролюбівка точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 35 спроб штурму українських позицій. На Курахівському напрямку триває п’ять боєзіткнень в районах Гостре, Катеринівка та Новодмитрівка. Двадцять ворожих штурмів вже відбито нашими захисниками», – йдеться в зведенні.

Штаб додає, що російські війська один раз намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій на Придніпровському напрямку, «отримали жорстку відсіч».

Російські війська, ймовірно, просунулися до центру Селидового, повідомила британська розвідка 25 жовтня. У відомстві зазначили, що Селидово є останнім великим міським районом, що прикриває південний фланг Покровська, а також трасу Е50, яка їх з’єднує.