Генштаб: на фронті від початку доби було 73 атаки сил РФ, понад половина – на двох напрямках

Найбільш активно російські війська діють на Курахівському і Покровському напрямках, де провели понад половину від усіх атак, кажуть у командуванні

Російські війська не припиняють спроб просуватися в глибину території України і від початку доби 73 рази атакували позиції Сил оборони, повідомив у зведенні станом на 16:00 Генеральний штаб ЗСУ.

Найбільш активно російські війська діють на Курахівському і Покровському напрямках, де провели понад половину від усіх атак, кажуть у командуванні.

«На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 20 атак позицій наших захисників у районах Сухої Балки, Гірника, Новоторецького і Крутого Яру. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 18 атак противника, два боєзіткнення тривають дотепер. Основні зусилля окупанти зосередили біля Миколаївки і Селидового, де зафіксовано сім і п’ять боєзіткнень відповідно. 18 боїв сьогодні відбулося на Курахівському напрямку, де загарбники найактивніше намагаються просунутися в районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового та Катеринівки. П’ять боїв досі тривають», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вугледар окупували. Чому це сталося і куди війська РФ посунуть далі

Крім того, бої відбуваються на Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському й Оріхівському напрямках, кажуть військові.

У Генштабі також зауважили, що від російських артилерійських обстрілів продовжують потерпати прикордонні райони Сумщини і Чернігівщини.

«Відомо, що за сьогодні російська авіація скинула одну керовану авіаційну бомбу на територію Курської області РФ», – додали в Генштабі.

2 жовтня оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» повідомило про виведення підрозділів із Вугледару на Донеччині для «збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій».

Окупація Вугледару навряд кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донеччини, вважають у американському Інституті вивчення війни (ISW). Проте експерти говорять тепер про загрозу і для найближчого містечка Курахове, і для оборони Покровська.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час