Військові: на фронті за добу було 187 зіткнень, «найгарячіша ситуація» – на Покровському напрямку

На Покровському напрямку українські військові відбивали 42 російські штурмові дії, кажуть у Генштабі

На фронті протягом минулої доби зафіксували 187 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, війська РФ були також активними на Курахівському напрямку, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Покровському напрямку наші захисники відбивали 42 ворожі штурмові дії в районах населених пунктів Зелене Поле, Миколаївка, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка і Красний Яр. Найбільша концентрація атак була біля Селидового і Маринівки. На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 36 атак противника поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Миколаївки, Парасковіївки, Костянтинівки та Катеринівки», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У російських кліщах. Україна втрачає Вугледар – чим це загрожує?

Крім того, за даними Генштабу, 20 боїв точилося на Куп’янському напрямку, 18 – на Торецькому, 15 – на Лиманському, 10 – на Краматорському.

«За уточненою інформацією, за вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах п’ять ударів вісьмома ракетами і 71 авіаудар, скинувши 96 КАБів. Крім цього, здійснили понад 4800 обстрілів, із них 224 – із реактивних систем залпового вогню», – зазначили у командуванні.

Прорив лінії фронту армією РФ у районі Очеретиного навесні цього року спричинив подальше просування загарбників углиб Донецької області. Війська країни-агресора підійшли до Покровська, водночас атакуючи великими силами в районі Вугледару й Курахового.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому армія Росії повернула від Покровська на Вугледар? Пояснює офіцер ЗСУ