Генштаб ЗСУ: за минулу добу на фронті було понад 140 боєзіткнень, найбільше – на Покровському напрямку

За даними штабу, на Покровському напрямку українські захисники відбили 42 штурми

Протягом минулої доби на фронті відбулося 142 бойових зіткнення, найбільше – на Покровському напрямку, повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на Покровському напрямку українські захисники відбили 42 штурмові дії в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Прогрес, Новоселівка Перша та Сокіл Донецької області.

Також на Курахівському та Времівському напрямках було 17 та 12 штурмів відповідно. Сили оборони продовжують стримувати противника в районах населених пунктів Невельське, Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, Водяне, Макарівка.

На Харківському та Лиманському напрямках українські війська відбили по 16 російських атак.

У Генштабі також інформують, що противник намагався наступати неподалік Чарівного Запорізької області.

Читайте також: Замкнуте коло НАТО: як хибні висновки затягують війну

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, оприлюдненому в ніч на 28 червня, заявив, що російські війська зберігають темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації в цьому районі 18 червня і, ймовірно, мають на меті послабити український виступ у цьому районі.

Аналітики зауважили, що більш глибокий український виступ у районі Торецька на Донеччині зробить російські війська більш вразливими для українських контратак на південному фронті в напрямку Часового Яру і північному фронті – біля Авдіївського виступу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час