Генштаб: найбільше атак сил РФ за добу було на Покровському напрямку поблизу Селидового

Танкісти 25-ї Січеславської бригади, Покровський напрямок, Донецька область, жотень 2024 року

Протягом минулої доби на фронті зафіксували 148 бойових зіткнень, найбільше на Покровському напрямку, зокрема поблизу Селидового, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 38 штурмових і наступальних дій агресора в районах населених пунктів Селидового, Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Крутого Яру, Миролюбівки, Красного Яру та Михайлівки. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового. Ворог активно задіював для ударів на напрямку бомбардувальну і штурмову авіацію», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Останній бастіон» перед Покровськом. Армія РФ прорвалась в Селидове

На Курахівському напрямку, за даними Генштабу, українські сили відбили 34 російські атаки. «Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед поблизу Катеринівки і Кремінної Балки. Окрім цього, ворог атакував у бік Антонівки, Новодмитрівки, Новоселидівки, Костянтинівки, Зоряного, Гострого і Дальнього, активно застосовував авіацію», – заявили у командуванні.

Бої також тривали на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському, Придніпровському напрямках.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 89 авіаударів, зокрема, скинув 154 КАБ. Крім цього, здійснив понад 4000 обстрілів, із них 86 – із реактивних систем залпового вогню, і залучив для ураження понад 1500 дронів-камікадзе», – повідомили у Генштабі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ISW проаналізували наступ РФ на Селидове

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, оприлюдненому в ніч на 24 жовтня, зазначив, що російські війська останніми днями досягли «значних тактичних успіхів» у Селидовому на Донеччині та його околицях.

В ISW заявляють, що «Росія цілком може взяти Селидове найближчими днями», але захоплення цього населеного пункту за своєю суттю не означає захоплення Покровська. «І, насправді, захоплення Селидового, ймовірно, виснажить російські сили, що зменшить їхню боєздатність, якщо вони отримають наказ повернути на Покровськ», – кажуть аналітики.

«Українська оборона Покровська і підступів до нього (а саме залізниці й шосе М-30) уже зупинила російське просування до міста, і виснаження російських сил у цьому районі, ймовірно, ще більше сповільнить це просування, завдаючи шкоди перспективам російського наступу в найближчі тижні», – йдеться у звіті.

Селидове розглядається військовими експертами як «останній бастіон» Сил оборони перед Покровськом. У разі його взяття армія Росії убезпечить свої фланги від контратак ЗСУ і зможе розпочати штурм міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час