Гарріс заявила, що не проводила б переговорів з Путіним без участі України

Україна повинна мати право голосу щодо свого майбутнього, вважає Камала Гарріс

Віцепрезидентка США, кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс заявила, що в разі обрання президентом вона не зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним для мирних переговорів, якщо на них не буде представлена Україна. Про це вона сказала в інтервʼю 7 жовтня американському телеканалу CBS.

«На двосторонній основі без України – ні. Україна повинна мати право голосу щодо майбутнього України», – сказала вона, відповідаючи на запитання, чи зустрінеться вона з російським лідером віч-на-віч, щоб домовитися про припинення війни.

Гарріс також повторила тезу, озвучену раніше під час дебатів, що якби Дональд Трамп був президентом «Путін сидів би зараз у Києві».

Читайте також: Гарріс: відмова від окупованих Росією територій України – це пропозиція капітуляції

У розмові з Fox News після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленськиv кандидат від республіканців Дональд Трамп сказав: «Ми обидва хочемо, щоб це закінчилося, і ми обидва хочемо, щоб була укладена справедлива угода. Вона має бути справедливою. І я думаю, що це станеться в потрібний час».

Перед початком перемовин з українським президентом Трамп заявив, що працюватиме як з Україною, так і з Росією, щоб покласти край війні.

Україна називає умовами початку переговорів із Росією виведення російських військ із усієї міжнародно визнаної української території, включно з окупованим із 2014 року Кримом. Темою переговорів, на думку офіційного Києва, мають бути компенсації з боку Москви за втрати, завдані Україні внаслідок неспровокованої збройної агресії. Україна також називає своєю метою вступ до Північноатлантичного альянсу, який мав би гарантувати неможливість нової російської агресії.

Your browser doesn’t support HTML5

Камала Гарріс і Дональд Трамп: чим відрізняються кандидати у президенти США? (відео)