«Хамас» звільнив двох літніх заручниць – The Times of Israel

Акція на підтримку Ізраїлю в Лондоні, фото ілюстративне

Представники радикального угруповання «Хамас» заявили 23 жовтня, що звільнили двох жінок, яких утримували в полоні в Секторі Гази після нападу на Ізраїль 7 жовтня.

За даними видання The Times of Israel, ідеться про громадянок Ізраїлю 79-річну Нуріт Купер і 85-річну Йохавед Ліфшиц, які жили в кібуці Нір-Оз. Їхні чоловіки залишаються серед заручників.

За твердженням бойовиків, жінок звільнили за посередництва Єгипту та Катару з причин гуманітарного характеру, угруповання нічого не вимагало за їхнє звільнення.

Раніше ізраїльський телеканал i24news повідомив, що представники Червоного Хреста за посередництва Катару досягли домовленості про звільнення з полону в Секторі Гази близько 50 заручників із подвійним громадянством. Як передбачалося, співробітники гуманітарної організації виїдуть увечері 23 жовтня до міста Хан-Юніс на півдні Сектора Гази, де зустрінуть заручників.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль має сам вирішувати, як проводити наземну операцію, але США «рішуче реагуватимуть» у разі ескалації – Білий дім

7 жовтня угруповання «Хамас» напало на Ізраїль. Бойовики увійшли до ізраїльських населених пунктів, що розташовані біля кордону зі Смугою Гази, вбивши сотні мешканців та захопивши заручників. У відповідь Ізраїль став завдавати авіаударів по Смузі Гази та готується до проведення наземної операції.

За даними на 23 жовтня, внаслідок нападу «Хамас» в Ізраїлі загинули близько 1400 людей, ще 222 були взяті в заручники. Підконтрольна угрупованню «Хамас» влада стверджує, що під час ударів по Смузі Гази за два тижні загинули понад чотири тисячі людей. Незалежно перевірити ці твердження можливості немає.