У Бєлгородській області РФ через обстріли загинуло три людини – влада

Також було поранено чотири людини, каже Вʼячеслав Гладков

Унаслідок обстрілу села Архангельське в Бєлгородській області Росії загинуло троє людей, повідомив очільник регіону Вʼячеслав Гладков. Російська влада звинувачує в обстрілах Збройні сили України. Українська влада це не коментувала.

За даними губернатора, загинули двоє дорослих і підліток. Також було поранено чотирьох людей, серед них двоє дітей.

Крім того, Гладков заявив про атаку безпілотників на чотири населені пункти. Зокрема, у Шебекіно, пише російський чиновник, пошкоджено фасад і скління багатоквартирного будинку. Ніхто не постраждав.

Раніше Гладков повідомляв, що під час обстрілів Бєлгородської області РФ за минулу добу поранені 15 місцевих жителів, 13 із них госпіталізовані.

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

14 серпня в регіоні запровадили режим НС регіонального рівня. Це пов’язане з діями ЗСУ в сусідній Курській області. 15 серпня в Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Бєлгородській області РФ за добу поранені 15 людей, з яких семеро  є «бійцями територіальної оборони» – губернатор