Генштаб ЗСУ підтвердив удар по російському арсеналу в Брянській області

Пожежа в Росії, фото ілюстративне

Сили оборони України уразили російський військовий арсенал у Брянській області, повідомив Генеральний штаб ЗСУ 9 жовтня.

«Сьогодні вночі підрозділи Сил безпілотних систем Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали вогневого ураження по 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони російської федерації, що в Брянській області. За наявною інформацією на території складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, зокрема й ті, що надійшли з КНДР, а також керовані авіаційні бомби. Значна частина з них розміщувалася просто неба», – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу ЗСУ, «зафіксовано вибухи на території об’єкта, відомо про перекриття місцевою владою дороги в районі арсеналу, результати бойової роботи уточнюються».

На думку українських військових, ураження таких арсеналів «суттєво знижує наступальний потенціал окупантів на загрозливих напрямках».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії заявляють про збиття майже пів сотні українських дронів, з них половини – у Брянській області

Раніше 9 жовтня в міністерстві оборони Росії заявили, що упродовж ночі над російськими регіонами сили ППО збили 47 українських безпілотників, з них над Брянською областю — 24. Очільник регіону Олександр Богомаз про постраждалих та руйнування на землі не повідомляв. Місцеві видання писали, що вночі сирени було чути у Карачевському районі. Телеграм-канал «Приграничье Брянськ» опублікував відео, на якому чути гуркіт та звуки вибухів, і стверджує з посиланням на підписників, що після атаки дронів спалахнув місцевий склад (що було на складі, не уточнюється).

Голова Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко стверджує, що на складі зберігалися боєприпаси, зокрема з КНДР, а також керовані авіабомби.