Лідери G7 проведуть засідання 24 лютого, говоритимуть про підтримку України

Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-саміту G7 виступив зі зверненням до лідерів «Групи семи». Київ, 6 грудня 2023 року

Лідери «Групи семи» проведуть 24 лютого онлайн-засідання до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, на якому йтиметься про підтримку України, повідомило італійське головування в G7.

За повідомленням, очікують, що в зустрічі візьме участь президент Володимир Зеленський.

Очолюватиме засідання, перше під головуванням Італії, прем’єрка Італії Джорджа Мелоні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Затримка західної допомоги може додатково скоротити можливості української ППО – ISW

За підсумками зустрічі планують ухвалити спільну декларацію.

Раніше цього місяця мериканський Інститут вивчення війни (ISW) зазначав у своєму звіті, що Україна втратить свої нинішні переваги на полі бою, якщо західні держави, особливо Сполучені Штати Америки, передчасно припинять безпекову допомогу Україні до того, як її оборонно-промислова база стане значною мірою самодостатньою.

Повідомлення з’явилося в той час, як у США вже кілька місяців не вдається погодити виділення на допомогу Україні понад 60 мільярдів доларів через протидію з боку республіканців у Конгресі.

Читайте також: Зеленський: «Україна чекає на рішення США щодо військової допомоги, це критично важливо»

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Президент США Джо Байден закликав Палату представників якнайшвидше схвалити законопроєкт. «Ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні. Вже зараз ми бачимо повідомлення про те, що в українських військ закінчуються боєприпаси на лінії фронту, в той час як російські війська продовжують наступати, а Путін продовжує мріяти про підкорення українського народу», – йдеться в заяві, яку оприлюднив Білий дім.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час