Генштаб ЗСУ: з початку доби на фронті було майже 100 боїв, 23 ще тривають

Найактивніше противник діяв на Лиманському, Торецькому, Покровському та Курахівському напрямках

З початку доби на фронті відбулося 99 бойових зіткнень, 23 ще тривають, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, у трьох локаціях все ще тривають бої на Куп’янському напрямку, ще три – на Лиманському, дев’ять – на Покровському, сім – на Курахівському та один бій біля Богоявленки на Времівському напрямку.

Найактивніше противник діяв на Лиманському, Торецькому, Покровському та Курахівському напрямках.

Позиції українських захисників в районах населених пунктів Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Греківки, Григорівки та Діброви за день на Лиманському напрямку 18 разів штурмували російські війська, на Торецькому напрямку противник 17 разів штурмував у районах Торецька та Щербинівки.

«Інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня загалом здійснив 19 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Мирнограду, Лисівки, Крутого Яру, Новотроїцького, Променя, Петрівки та Селидового. Дев’ять боєзіткнень на напрямку ще тривають», – йдеться у зведенні.

На Курахівському напрямку було 17 бойових зіткнень – сили РФ намагалися просунутися в районах населених пунктів Новоселидівка, Гірник, Цукурине, Гостре, Георгіївка, Желанне Друге, Олександрівка та Костянтинівка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «У білих рукавичках війну не виграти»: Віктор Ягун про замахи на колаборантів і роль спецслужб

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті 2 жовтня пишуть, що сили РФ, ймовірно, захопили Вугледар, але це навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області.

Офіційно у ЗСУ виведення українських підрозділів з Вугледара підтвердили 2 жовтня.

Після окупації Вугледара, який розташований на перетині двох ключових фронтів – Запорізького та Донецького, ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. Як вважають у розвідці Британії, на заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509, у 8 км на північ розташована Богоявленка.

Але аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішній наступ на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час