До Києва прибув міністр закордонних справ Франції

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час вшанування загиблих українських воїнів у війні з Росією біля Стіни пам'яті. Київ, 19 жовтня 2024 року

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув до Києва у суботу, 19 жовтня. Це його перший візит до України на цій посаді.

Французький чиновник приїхав в Україну з дводенним візитом. Він вже зустрівся з головою МЗС України Андрієм Сибігою.

Відомо також, що мета візиту Барро – «підтвердити підтримку України з боку Франції, обговорити план перемоги України, ситуацію на фронті, а також умови життя українців».

Напередодні візиту в ефірі французького радіо міністр заявив, що їде в Україну, щоб «нести голос Франції, щоб нагадати, що Франція не відвернеться від жодної кризи».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Франція найближчим часом підготує та оснастить українську бригаду – Зеленський після зустрічі з Макроном

«Сказати, що на карту в Україні поставлено безпеку нашого континенту, включно з продовольчою та енергетичною безпекою», – сказав Барро перед поїздкою.

Це перший візит Жана-Ноеля Барро в Київ на посаді міністра закордонних справ Франції. Він очолив відомство наприкінці вересня, коли прем’єр Мішень Барньє сформував новий французький уряд.

Днями міністр оборони Себастьян Лекорню анонсував, що Париж надасть Україні свої винищувачі Mirage 2000 на початку 2025 року. Він також заявив, що літаки будуть оснащені новою технікою: ракетами для повітряно-земляного бою та захистом від радіоелектронної боротьби.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Франція передасть Україні винищувачі Mirage 2000 на початку наступного року – Міноборони