Доступність посилання

ТОП новини

Франція найближчим часом підготує та оснастить українську бригаду – Зеленський після зустрічі з Макроном


Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Емманюель Макрон (праворуч). Париж, 16 лютого 2024 року
Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Емманюель Макрон (праворуч). Париж, 16 лютого 2024 року

Франція найближчим часом підготує та повністю оснастить українську бригаду. Про це заявив президент Володимир Зеленський після зустрічі з французьким лідером Емманюелем Макроном.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, серед головних тем зустрічі – подальше посилення української системи ППО з допомогою Франції та навчання військових.

За повідомленням, сторони також обговорили результати нещодавніх тематичних конференцій на основі окремих пунктів Формули миру та підготовку до зустрічі щодо ядерної безпеки – Франція є лідеркою відповідної робочої групи. Також приділили увагу підготовці до другого Саміту миру.

Емманюель Макрон за підсумками зустрічі заявив, що Франція «сповнена рішучості працювати з усіма, хто щиро шукає шляхів досягнення справедливого та міцного миру в Україні», та підтримує Формулу миру.

Зеленський 25 вересня провів низку зустрічей, зокрема зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, з яким обговорив посилення ППО.

Під час свого тижневого візиту до США президент України Володимир Зеленський інтенсивно проводить зустрічі і виступи із закликами до Вашингтона продовжувати вирішальну підтримку України.

Форум

XS
SM
MD
LG