На Донеччині примусово евакуюють ще понад 700 дітей – ОВА

На Донеччині через постійні обстріли примусово евакуюють ще 744 дитини в їхні сім’ї з понад 10 населених пунктів (фото архівне)

На Донеччині через постійні обстріли примусово евакуюють ще 744 дитини в їхні сім’ї з понад 10 населених пунктів, йдеться в повідомленні голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна.

Він зазначив, що 4 серпня було проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій регіону. Головною темою зустрічі стала безпекова ситуація у Гродівській та Новогродівській громадах.

Як повідомив Філашкін, «ворог щодня нищить авіабомбами міста та села цих громад, тому прийнято рішення евакуювати дітей у примусовий спосіб з їх батьками або іншими законними представниками».

Мова йде про населений пункт Новогродівка, села Маринівка, Михайлівка, Лісівка, Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка, Новоекономічне, Полтавка та Острівське.

«Всього з чотирьох громад маємо евакуювати до більш безпечних регіонів України 744 дитини з їх родинами», – розповів очільник Донецької ОВА.

Також Філашкін додав, що дав доручення залучити до процесу евакуації дітей виключно броньовані автомобілі, оскільки на території цих громад ворог активно застосовує FPV-дрони.

Раніше, 31 липня, у шести населених пунктах Донецької області через безпекову ситуацію запровадили примусову евакуацію дітей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Поверніть мене додому». Як депортовані Росією українські в’язні намагаються повернутися додому?