Премʼєрка Естонії відмовилася йти у відставку через роботу фірми чоловіка в Росії

Голова уряду Естонії Кая Каллас та її чоловік, бізнесмен Арво Халлік

Премʼєр-міністр Естонії Кая Каллас вибачилася за те, що компанія її чоловіка після початку повномасштабної війни в Україні продовжила працювати в Росії. Водночас у відставку глава уряду не подала, відзначає Delfi.

«Я, безумовно, прошу вибачення у всіх, кого це зачепило, але я відповідаю за ті моральні оцінки, які давала. Я, як і раніше, вважаю, що діяти в Росії чи підтримувати відносини з Росією в ситуації, коли триває повномасштабна війна, неправильно з моральної точки зору. Це потрібно припинити, і я закликаю усі естонські підприємства зробити це», – сказала очільниця естонського уряду.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чоловік премʼєрки Естонії заявив про вихід із повʼязаного з РФ бізнесу. У парламенті вимагають відставки Каллас

Каллас також заявила, що її чоловік «продав за ціною бутерброда» частку у власній компанії і таким чином «не словами, а діями взяв на себе відповідальність». При цьому Каллас сказала, що добровільно йти у відставку не збирається, запропонувавши опозиції спробувати організувати вотум недовіри.

Кая Каллас після повномасштабного вторгнення РФ в Україну послідовно обіймала максимально жорстку позицію щодо Росії та виступала за повний розрив звʼязків із Москвою. Естонія заборонила вʼїзд свою територію громадянам РФ; у країні також було демонтовано численні радянські памʼятки.