Естонія вслід за Латвією і Литвою заборонила в’їзд автомобілів із реєстрацією в Росії

Заборона починає діяти 13 вересня

Естонія вслід за Латвією і Литвою також запровадила заборону на в’їзд на свою територію автомобілів із російською реєстрацією. Як повідомляє телеканал «Настоящее время», заборона починає діяти 13 вересня.

Латвія й Литва напередодні також закрили можливість в’їзду на автомобілях з російськими номерами, але Фінляндія та Польща, які також мають спільний кордон з Росією, про обмеження поки не повідомляли.

За словами міністра внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметса, у країні «дійшли висновку, проконсультувавшись із владою Латвії та Литви, що обмеження найбільш ефективні при спільному введенні санкцій».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗМІ: уряд Латвії планує збільшити фінансування на підтримку українських біженців

Тим часом, влада ЄС вчетверте за чотири дні змінила трактування заборони на ввезення речей росіян, у тому числі одягу, парфумерії та автомобілів. Єврокомісія ввечері 12 вересня оновила відповідь на питання за санкційною статтею 3i «Чи можуть російські громадяни тимчасово привозити з собою до країн ЄС товари для особистого користування (personal goods) та автомобілі, перелічені у додатку XXI, у тому числі в рамках туристичних поїздок?». Раніше ця відповідь містила категоричне «ні».

Зараз це слово звідти прибрали і додали, що «товари, які викликають несуттєве занепокоєння з погляду обходу санкцій, такі як предмети особистої гігієни або одяг, як одягнений на приїжджому, так і той, що зберігається в його багажі», повинні бути оцінені прикордонниками «пропорційним і розумним способом».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час