«Енергоатом» звільнив топменеджера, якого затримали на хабарі

«Енергоатом» звільнив Олександра Скопича з посади директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики

«Енергоатом» звільнив Олександра Скопича з посади директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики, йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Як відзначає «Енергоатом», в інформаційному просторі «розпочалась хвиля інформаційних атак на держпідприємство через «замовні брехливі публікації» з метою, що збігається з цілями ворога – зірвати проходження осінньо-зимового періоду та знайти нові об’єкти для масованих атак».

У компанії кажуть, що «водночас тригером, який посилив «ефект» стала справа Скопича, якого нещодавно Служба безпеки України (СБУ) затримала на отриманні хабаря».

У «Енергоатомі» додали, що «підозра Скопичу жодним чином не пов’язана з його роботою у держпідприємстві».

«Однак, враховуючи суспільний резонанс та порушення ним вимог Компанії у сфері боротьби із корупцією, 30 вересня 2024 року наказом виконувача обов’язків Голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади», – пише «Енергоатом».

Наразі сам фігурант справи публічно своє звільнення не коментував.

Раніше, 28 вересня, у «Енергоатомі» підтвердили інформацію ЗМІ про «затримання посадовця компанії під час отримання неправомірної вигоди».

У пресслужбі СБУ підтвердили, що викрили на корупції директора з контрольно-ревізійної роботи цього підприємства. За матеріалами справи, «посадовець компанії вимагав «відкати» від постачальників товарів та послуг для державного підприємства».

«У межах кримінального провадження задокументовано, що в обмін на «данину» у 15 відсотків від розміру контракту він обіцяв постачальникам прискорений розрахунок за відповідний контракт. Зловмисника затримали на гарячому, коли він отримав 100 тис. грн від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран», – кажуть в СБУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пів мільйона доларів хабаря. Що стоїть за затриманням заступника міністра енергетики?