Високопоставлений дипломат зі США проводить переговори в Києві

Помічник держсекретаря США Джеймс О’Браєн (архівне фото)

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Джеймс О’Браєн 14 серпня в Києві зустрівся з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком, повідомив офіс Володимира Зеленського в телеграмі.

О’Браєн прибув до української столиці 13 серпня і зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою і представниками українського громадянського суспільства.

«Його присутність тут, у Києві, є потужним сигналом: підтримка України з боку США залишається непохитною», – написала посол США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі X.

12 серпня в Україні перебувала двопартійна делегація зі США: сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем і Річард Блюменталь – сенатор від Демократичної партії.

Сенатори звернулися до адміністрації президента США Джо Байдена із закликом зняти обмеження щодо використання наданої Україні американської зброї.

9 серпня США оголосили про додатковий пакет військової допомоги для України на близько 125 мільйонів доларів. Новий пакет стане 63-ім траншем обладнання, наданим Україні із запасів Міністерства оборони США від серпня 2021 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Це створює справжню дилему для Путіна»: Байден вперше прокоментував операцію ЗСУ у Курській області