У двох областях Росії оголосили про початок формування загонів тероборони

Про формування загонів оголосили губернатори Бєлгородської і Курської областей Росії (фото ілюстраційне)

У двох російських областях, які межують з Україною, оголосили про початок формування загонів територіальної оборони.

Зокрема, губернатор Бєлгородської області Росії В’ячеслав Гладков у своєму телеграмі заявив, що в прикордонних районах розпочалося формування загонів тероборони «для відбиття зовнішнього нападу».

За його словами, наразі влада формує «кілька батальйонів тих, хто за станом здоров’я або через вік не може бути призваний у збройні сили, але має бойовий досвід і велике бажання у разі потреби стати на захист свого рідного дому та своєї родини».

Бійців тероборони, як заявив Гладков, навчають «досвідчені інструктори, які пройшли велику кількість локальних війн».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Наприкінці листопада губернатор Бєлгородської області Росії оголосив про початок будівництва на кордоні з Україною так званої «засічної межі» – системи протитанкових оборонних споруд.

Про формування загону самооборони 6 грудня заявив і губернатор Курської області Росії Роман Старовойт. «У нас формується народна дружина «Патріот». Добровольці після серйозного відбору та бойової підготовки допомагатимуть військовим охороняти територію регіону», – написав він у своєму телеграм-каналі.

Після початку повномасштабного збройного вторгнення російських військ на територію України представники влади Бєлгородської і Курської областей, регулярно заявляли про обстріли населених пунктів з боку українських військових. Влада України ніяк не коментує ці повідомлення.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Держсекретар США і голова Пентагону прокоментували удари по російських аеродромах