На Миколаївщині знищили бойову частину російської ракети з 300 кг вибухівки – поліція

На Миколаївщині вибухотехніки знищили бойову частину російської ракети Х-59

На Миколаївщині вибухотехніки знищили бойову частину російської ракети Х-59, пише пресслужба Головного управління Національної поліції.

Як повідомляється, крилату ракету збили бійці протиповітряної оборони під час відбиття однієї з ракетних атак РФ. Невдовзі мешканці одного з населених пунктів регіону виявили її у полі.

«За викликом на місце події оперативно прибули поліцейські управління вибухотехнічної служби обласного главку поліції, які встановили, що бойова частина російської ракети Х-59 не здетонувала. Під час падіння вона розвалилася на фрагменти й не вибухнула. Авіаракета містила майже 300 кілограмів вибухівки», – кажуть правоохоронці.

Відомо також, що «вибухотехніки поліції оглянули фрагменти ворожої ракети та у спеціально облаштованому місці знешкодили бойову частину шляхом підриву».

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Військові РФ готуються до штурмів». Чи є загроза окупації Запоріжжя?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «РФ може воювати безкінечно». Чи стануть окуповані території розмінною монетою для миру в Україні?