Армія РФ вдвічі збільшила скиди хімічних боєприпасів із Mavic-дронів – Сили оборони

Російські військові, у порівнянні з лютим, удвічі збільшив скиди боєприпасів із хімічною речовиною з Mavic-дронів

Російські військові, у порівнянні з лютим, удвічі збільшили скиди боєприпасів із хімічною речовиною із Mavic-дронів, зазначив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

«Така практика (використання боєприпасів з хімречовиною – ред.) з боку противника спостерігається день у день. За вчорашню добу зафіксовано п’ять скидів боєприпасів з хімічною речовиною сльозогінно задушливої дії. Загальна кількість таких скидів постійно зростає. Проти минулого місяця їх застосування зросло майже удвічі», – сказав він.

За словами Лиховія, «аби протидіяти Mavic-дронам, з яких скидають хімічні боєприпаси, потрібні засоби радіоелектронної боротьби».

«Протигази здавалися рудиментами Першої світової війни, але, на жаль, у нашої війни ХХІ століття реалії такі, що потрібно захищатися і ними також», – додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський 20 лютого заявив, що на Запоріжжі та Донеччині російські війська поновили застосування отруйних речовин.

Станом на січень 2024 року, за даними Генштабу ЗСУ, Росія від початку широкомасштабного вторгнення застосувала хімічну зброю в Україні щонайменше 626 разів. У повідомленні зазначається, що динаміка хімічних атак зростає – вже у січні було зафіксовано 51 випадок.

Наприкінці грудня минулого року один із випадків підтвердили в американському Інституті вивчення війни (ISW). Аналітики звернули увагу на 810-ту бригаду морської піхоти ЧФ РФ, що «навмисно використовує хімічну зброю проти українських військ, що є очевидним порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є Росія».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін заявив про технічну готовність Росії до ядерної війни