Сили ППО вночі збили більшу частину дронів і Х-59 – Олещук

Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото ілюстративне)

Російські війська в ніч проти 8 червня знову атакували Україну дронами і однією ракетою. ППО вдалося збити більшу частину БПЛА та Х-59, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

За його словами, «у ніч на 8 червня ворог атакував Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 із Курської області РФ та здійснив пуски 13 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 з районів Курськ РФ і мис Чауда (Крим)».

«У результаті бойової роботи розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України та засобами РЕБ Повітряних Сил збито дев’ять «шахедів» і одну Х-59 у межах Харківської, Запорізької, Полтавської та Дніпропетровської областей», – розповів Олещук.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Дніпропетровщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час