За добу західний кордон України перетнули близько 120 тисяч людей – ДПСУ

Черга з автомобілів на польсько-українському кордоні, 25 лютого 2022 року

Більше ніж 120 тисяч людей перетнули державний кордон України на західній ділянці минулої доби, повідомили в Державній прикордонній служби України.

Там уточнюють, що до загострення гуманітарної ситуації пасажиропотік був на рівні 50 тисяч людей.

«110 тисяч громадян оформлені прикордонниками на виїзд з України, з яких майже 90 тисяч українці. При цьому найбільший пасажиропотік відбувається на польській ділянці, минулої доби – 68 тисяч осіб», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДПСУ: для виїзду за кордон автом потрібен поліс страхування – «зелена карта»


За інформацією прикордонної служби, максимально спростили прикордонне оформлення, в першу чергу жінкам та дітям, зокрема мінімізували перелік документів, які необхідно мати з собою при виїзді з країни.

«Майже в усіх пунктах пропуску забезпечено оформлення пішоходів. На кордоні з Угорщиною додатково цілодобово запрацювали два пункти пропуску» – додали в ДПСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Машину залишили і далі пішли пішки. Як українці виїжджають за кордон


25 лютого через введення воєнного стану українським чоловікам 18 – 60 років обмежили виїзд із країни.

В Україні запроваджений воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українським чоловікам 18 – 60 років обмежили виїзд із країни –  ДПСУ

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України і заявляє, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

У Міністерстві оборони Росії заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку і заявляють, що не обстрілюють українські міста. Спочатку там також заперечували загибель російських військових. Але 27 лютого офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков вперше визнав, що серед російських військовослужбовців в Україні є загиблі і поранені. При цьому він не уточнив точного їх числа.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДПСУ: Україна закриває усі пункти пропуску на кордоні з Росією, Білоруссю та біля невизнаного Придністров'я
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час