Донеччина: цивільний загинув через обстріл Торецька, другого загиблого виявили в Розі

Наслідки обстрілі Торецька, травень 2023 року

Одна людина загинула внаслідок обстрілу Торецька, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін 22 травня.

«Одна людина загинула внаслідок обстрілу Торецька. Росіяни обстріляли місто сьогодні зранку — убили 26-річного чоловіка», – заявив він.

Крім того, голова області повідомив, що в селі Ріг Покровської громади з-під завалів будинку дістали тіло загиблого. Напередодні було відомо про одну цивільну жертву через обстріл населеного пункту.

«Село зазнало обстрілу напередодні: там поранення отримала дитина 10 років, двоє загиблих — її батьки», – додав Філашкін.

Читайте також: Зросла кількість постраждалих внаслідок ранкового обстрілу Чугуєва – Синєгубов

Офіс генерального прокурора уточнює, що внаслідок удару по Рогу увечері 21 травня загинуло подружжя: чоловік 52 років і його дружина 46 років. У їхнього десятирічного сина – вибухова травма.

«Внаслідок вибуху також травмовано 24-річного мешканця сусіднього будинку. Постраждалих доставлено до лікарні, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу», – додали в прокуратурі.

За попередніми даними правоохоронці, російські війська застосували для удару по Рогу ракету «Іскандер».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Електрику відновили на 100 відсотків»: голова Сумської ОВА про наслідки нічної атаки