Доступність посилання

ТОП новини

«Електрику відновили на 100 відсотків»: голова Сумської ОВА про наслідки нічної атаки 


Наслідки обстрілів Сумської області силами РФ, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Сумської області силами РФ, фото ілюстративне

Електропостачання у Сумській області, котре було відсутнє внаслідок нічної атаки російських військ на об’єкти енергетики, вже повністю відновили. Про це в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) сказав начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Завдячуючи нашим енергетикам, включили по аварійних схемах. Сьогодні практично на цю хвилину 100 відсотків відновлено енергопостачання всім нашим абонентам, об’єктам критичної енергетики. Тобто я дуже вдячний. І хотів би зазначити професійні дії наших енергетиків», – сказав Артюх.

У ніч проти 22 травня, російські військові атакували об'єкти енергетики у Шостці та Конотопі. Начальник ОВА каже, що усі «шахеди» збили, але уламки таки пошкодили об’єкти інфраструктури.

«Були завдані удари «шахедами». Було застосовано сім таких літальних апаратів. Завдячуючи нашим збройним силам, мобільним групам, які створені в нашому регіоні, ці сім «шахедів» були збиті», – каже Артюх.

Артюх також каже, що на час відсутності електрики всі об’єкти критичної інфраструктури та лікарні зокрема на Сумщині працювали на генераторах.

За даними місцевої влади, станом на 5.20 ранку 22 травня, у Сумах почали відновлення електропостачання.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG