Армія РФ обстріляла Михайлівку на Донеччині, п’ятеро поранених – прокуратура

Наслідки обстрілів силами РФ Мирнограду на Донеччині, фото ілюстративне

На Донеччині внаслідок обстрілу села Михайлівка силами РФ поранено п’ятеро людей, повідомила обласна прокуратура.

«6 травня 2024 року, о 10:45, окупаційна армія РФ обстріляла, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню «Смерч» с. Михайлівку Покровського району… В результаті атаки ворога на мирний населений пункт отримали тілесні ушкодження п’ятеро цивільних – троє жінок та двоє чоловіків», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «наразі постраждалим надається кваліфікована медична допомога».

У прокуратурі уточнили, що «під ударом російських окупантів опинилась територія одного з місцевих підприємств». Вибухами пошкоджено адміністративну будівлю й автомобіль, зазначили у відомстві.

«Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – підсумували у прокуратурі.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський про Харківщину: ситуація є контрольованою, але цей напрямок залишається «вкрай складним»