На Донеччині із 13 населених пунктів примусово евакуюють дітей – Мінреінтеграції

Із 13 населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області примусово евакуюють дітей з їхніми родинами (фото архівне)

Із 13 населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області примусово евакуюють дітей з їхніми родинами через безпекову ситуацію в регіоні, йдеться в повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві кажуть, що відповідне рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

«Учасники Коордштабу одноголосно підтримали проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей із їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донеччини», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що евакуацію планують провести протягом 60 діб. Для її здійснення розгорнутий приймальний пункт.

«У більш безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо», – кажуть у Мінреінтеграції.

У відомстві наголошують, що евакуація здійснюється безплатно.

Раніше, 31 липня, у шести населених пунктах Донецької області через безпекову ситуацію запровадили примусову евакуацію дітей.

4 серпня стало відомо, що на Донеччині через постійні обстріли примусово евакуюють ще 744 дитини в їхні сім’ї з понад 10 населених пунктів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На правому березі Осколу в Куп’янську залишається 172 дитини – начальник МВА Беседін