ОВА: сили РФ протягом дня атакували три райони Дніпропетровщини, є поранені

Нікополь після російських атак, фото ілюстративне

Російські війська протягом дня атакували три райони Дніпропетровщини, поранені три людини, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Агресор накрив населені пункти Синельниківщини з РСЗВ. Постраждали три людини. Осколкові поранення отримали чоловік та жінка. Вони у лікарні. Пошкоджені чотири будинки, легкова автівка, гараж агрофірми, тракторний причіп. Зачепило й газогін. Виникло декілька займань сухої трави. Через влучання БпЛА під час збору врожаю в полі мінно-вибухову травму отримав 45-річний чоловік», – написав він у телеграмі.

За його словами, на Нікопольщину сили РФ скинули боєприпас, застосовували дрони-камікадзе і відкривали вогонь з важкої артилерії, обстрілюючи Нікополь, Марганецьку, Покровську, Червоногригорівську та Мирівську громади.

Унаслідок цих атак пошкоджені фермерське господарство, багатоповерхівка, три дачні будинки, зупинка, лінії електропередач, повідомляє Лисак.

Також, за даними місцевої влади, сили РФ завдали по одному із сіл у Криворізькому районі – понівечені приватна оселя і два десятки сонячних панелей, люди не постраждали.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Волонтери, дитина і її мати – в ОГП заявили про загиблих і поранених через сьогоднішні обстріли Донеччини

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час