У лікарнях Дніпра шестеро поранених через ракетний удар РФ: у якому стані постраждалі

Наслідки ракетного удару РФ по Дніпру, 26 жовтня 2024 року

У лікарнях Дніпра перебуває шестеро поранених через масований ракетний удар по місту в ніч проти 26 жовтня. Про це Радіо Свобода станом на вечір 28 жовтня повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

У відомстві зазначили, що у медзакладах, зокрема, лікують двох поранених дітей. Стан однієї дитини оцінюють як тяжкий, друга – в стабільному стані.

Відомо, що 28 жовтня з лікарні виписали ще одну дитину.

«У дорослих стан – середній стабільний», – зазначили в адміністрації.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сили РФ завдали ракетного удару по Дніпру: є загиблий і постраждалі, пошкоджені будинки – ОВА

Раніше, у ніч проти 26 жовтня, РФ атакувала ракетами Дніпро. Містяни чули три вибухи. Внаслідок атаки загинули п’ятеро людей, серед них – дитина. 21 людина поранена. Один пацієнт, це 17-річний хлопець, був у тяжкому стані.

За даними керівника обласної військової адміністрації Сергія Лисака, «були руйнування одразу на кількох локаціях. Знищені житлова двоповерхівка, пошкоджені 13 багатоквартирних й два приватні будинки, понівечено корпуси лікарні».

Крім того, 27 жовтня у Дніпрі оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок ракетної атаки військ РФ, повідомив міський голова Борис Філатов.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

РФ вдарила по Дніпру: влучення у трьох районах, загинули люди (фотосвідчення)

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час