На порталі «Дія» запустили ректрутинг до підрозділів БПЛА без мобілізації через ТЦК– Федоров

Федоров зазначив, що в межах проєкту Армія дронів міністерство сформувало та укомплектувало сотні ударних рот і навчило десятки тисяч операторів

На порталі цифрових послуг «Дія» зʼявилася можливість долучитися до підрозділів БПЛА без відвідування Територіального центру комплектування, повідомив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Після подання заяви потрапите тільки в той підрозділ, який обрали. Жодного «розподілу» та мобілізації через ТЦК, все вирішуєте ви і на базову військову підготовку йдете з вже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджуєте самостійно ще на етапі подання заяви, тому проходити ВЛК не потрібно», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що рекрутинг у «Дії» нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями.

«Самостійно обираєте напрям, пов’язаний з БПЛА, – від оператора будь-якого дрона до інженера. Далі рекрутер запрошує вас на співбесіду і підрозділ підписує з вами контракт. Це все», – написав міністр.

Федоров зазначив, що в межах проєкту Армія дронів міністерство сформувало та укомплектувало сотні ударних рот і навчило десятки тисяч операторів.

Раніше у Міноборони анонсували, що у жовтні у астосунку «Резерв+» почне працювати сервіс рекрутингу – в доступі будуть актуальні вакансії у військових частинах. Як зауважили в Міноборони, будуть доступні як бойові, так і небойові позиції.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+». Понад три мільйони українців змогли оновити дані і згенерувати військовий електронний документ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Хочу» та «можу» – замало. Кого беруть і кому відмовляють рекрутингові центри Сил оборони