Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

«Путін продовжує жорстокі й криваві напади на українців. Вкрай важливо, щоб Данія продовжувала підтримувати Україну, щоби вона могла захистити себе», – заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен

Міністерство оборони Данії 19 серпня оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на близько 783 мільйонів данських крон (приблизно 116 мільйонів доларів), що допоможе «задовольнити військові потреби України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі».

За повідомленням, це – 20-ий пакет військової підтримки для України з боку Данії, він був складений на основі «побажань і потреб України». Деталі про вміст пакету не наводять із міркувань безпеки.

«Путін продовжує жорстокі й криваві напади на українців. Вкрай важливо, щоб Данія продовжувала підтримувати Україну, щоби вона могла захистити себе», – заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Данії за підготовку 20-го пакета військової допомоги Україні.

«Високо ціную імплементацію наших домовленостей, а також збільшення фінансової підтримки оборонної промисловості України з боку Данії. Внесок Королівства Данія у фінансування виробництва зброї в Україні сягне 215 мільйонів доларів. Я дякую Данії – її народу, парламенту та уряду – за послідовне лідерство, яке зміцнює обидві країни та всю Європу», – написав він у соцмережі X.

Раніше стало відомо, що Україна до кінця цього літа отримає 14 танків Leopard 2A4 від Нідерландів і Данії.

У липні голова уряду Данії Метте Фредеріксен заявила, що Європа була «надто наївною» щодо Росії і має зробити більше для військової підтримки України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час