Сили РФ атакували Черкащину дронами: спалахнули пожежі, постраждала людина

Наслідки російського удару по ринку в Костянтинівці, Донецької області, 6 вересня 2023 року, ілюстративне фото

Російська армія вночі 1 жовтня масовано атакувала дронами-камікадзе Черкаську область, повідомив начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За словами місцевого чиновника, російські війська завдали масованого удару ударними безпілотниками по Черкаській області. Відомо, що є влучання по промисловій інфраструктурі в Умані.

У Черкаській ОВА зазначили, що внаслідок атаки виникли пожежі на складських приміщеннях. Зокрема там, де зберігалось зерно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На фронті відбулося 24 бойові зіткнення – Генштаб ЗСУ

«Попередньо постраждала одна людина. Вона доправлена до лікарні. Наразі триває ліквідація наслідків. На місці працюють усі профільні служби», – заявив Табурець.

У ніч проти 1 жовтня у південних та східних областях України оголошували повітряну тривогу. Як повідомляли Повітряні сили ЗСУ, група ударних безпілотників РФ нині прямувала в напрямку Білгород-Дністровського району Одеської області.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста і села, розташовані в межах досяжності їхньої артилерії, ракетних систем залпового вогню, ракет і дронів. Попри численні свідчення цього, Москва заперечує напади на цивільні обʼєкти, стверджуючи, що бʼє лише по військовій інфраструктурі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На півдні і сході України оголошена повітряна тривога через загрозу «шахедів» і тактичної авіації