«Важко описати пекло» – начальник МВА Часового Яру про стан міста

Наслідки атаки по Часовому Яру в липні 2022 року, архівне фото

У Часовоярській громаді станом на 27 червня залишається 643 людини, дітей серед них немає, розповів начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус в ефірі Радіо Донбас Реалії (проєкт Радіо Свобода).

За його словами, серед тих, хто відмовляється евакуюватися, «аргумент фактично залишається один: «це мій будинок, я залишаюся на своїй землі». «Більшість людей, які залишилися в громаді – це люди похилого віку... Тому довести важко їм, що треба евакуюватися і що саме це рятує життя», – розповів Чаус.

На прохання описати те, що відбувається в Часовому Ярі, начальник адміністрації відповів, що «це важко зробити, тому що важко описати пекло».

«Місто щодня під обстрілом. Мікрорайон «Новий», «Жовтневий», безпосередньо мікрорайон «Східний» – як ми його називаємо, «Канал». На «Каналі» взагалі, слава Богу, немає людей – цивільних, я маю на увазі. Там зараз ситуація найскладніша. А так кожен мікрорайон, кожна вулиця щодня потерпає від обстрілів. Росія використовує весь арсенал, який тільки в неї є. Сюди летить усе. «Гради», артилерія, міномети, танкові обстріли, робота дронів – усе постійно. І плюс додамо, звичайно, ще авіацію», – розповів Сергій Чаус.

Він додав, що в місті зруйновані всі багатоповерхівки, їх «тільки зносити і будувати щось нове». У приватному секторі руйнування менші, але «немає жодного вцілілого будинку: як мінімум немає вікон, побитий дах».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Основним аргументом для евакуації з Часового Яру є втрата житла – начальник МВА Сергій Чаус

Часів Яр – місто в Донецькій області з населенням понад 10 тисяч людей до початку повномасштабного вторгнення РФ. Лінією фронту воно стало після того, як російські військові захопили розташоване за 10 кілометрів від Часового Яру місто Бахмут.