Підприємства повторно перевірять на «критичність» для бронювання від мобілізації – Кабмін

В Україні проведуть повторну перевірку підприємств, установ та організацій щодо їх відповідності критеріям для бронювання працівників від мобілізації

В Україні проведуть повторну перевірку підприємств, установ та організацій щодо їх відповідності критеріям для бронювання працівників від мобілізації, йдеться у відповідній постанові Кабміну.

У документі зазначено, що Кабінет міністрів вніс зміни до Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також «критично важливими» для забезпечення потреб ЗСУ.

Постановою визначено, що орган, який схвалив рішення про визначення підприємства, установи, організації «критично важливими» у разі потреби проводить перевірку відповідності критеріям.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Командири звертаються за поповненням – член профільного комітету Ради про рейди ТЦК

У Кабміні кажуть, що за результатами проведеної перевірки орган ухвалює одне із таких рішень:

  • про невідповідність підприємства, установи, організації критеріям, а також скасовує їх статус,
  • про відповідність підприємства, установи, організації критеріям.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чернєв: «офіційного запиту немає», але з боку США порушувалось питання зниження мобілізаційного віку

«Копію рішення, схваленого за результатами перевірки, орган в одноденний строк з дня його прийняття надсилає Мінекономіки, Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони) та Мінцифри», – йдеться у постанові Кабміну.

Минулого місяця прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів готує зміни до підходу бронювання від мобілізації за принципом «Воюй або працюй».

«Не може бути, що хтось відкупився від захисту батьківщини. Оце ключовий принцип, це червона лінія», – наголосив Шмигаль.

Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк у середині серпня повідомив, що кількість заброньованих військовозобов’язаних в Україні становить близько 930 тисяч.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На війну з ресторанів і концертів: чому рейди ТЦК і мобілізація розколюють українське суспільство?