Сліди пожежі видно на супутникових знімках військового аеродрому в РФ після удару українських дронів

Раніше в Службі безпеки України взяли на себе відповідальність за удар по аеродрому, звідки російські військові активно бомблять КАБами українську територію (фото ілюстративне)

Російська служба Радіо Свобода опублікувала перші супутникові знімки військового аеродрому «Борисоглєбськ» у Воронезькій області Росії після удару українських дронів.

На знімках видно кілька нових слідів пожежі в районі злітно-посадкової смуги, проте споруди виглядають непошкодженими.

Раніше джерела в Службі безпеки України, де взяли на себе відповідальність за удар по аеродрому, звідки російські військові активно бомблять КАБами українську територію, повідомили Радіо Свобода, що були атаковані склади, де зберігалися авіабомби, а також стоянки літаків Су-35 і Су-34 і місця зберігання авіапапального.

Влада Воронезької області й Міноборони РФ повідомляла лише про перехоплені безпілотники і пошкодження житлових будинків.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські регіони регулярно зазнають обстрілів й атак безпілотників. Міноборони Росії звітує про збиті ракети і дрони над територією Росії. Київ ці повідомлення переважно не коментує.

У серпні цього року в Генштабі ЗСУ заявляли про удар по чотирьох аеродромах у Росії, зокрема і по «Борисоглєбську». Тоді на супутникових знімках Planet Labs, які були в розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода), було видно, що дрони уразили північно-західну частину летовища.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час