Бюджет РФ передбачатиме укладення росіянами щонайменше 75 тисяч контрактів із Міноборони на рік – ЗМІ

Реклама військової служби за контрактом у Московській області РФ – до державної виплати додається і місцева

Уряд РФ передбачає в проєкті федерального бюджету на 2025–2027 роки, що на одноразові виплати за укладення контракту з міністерством оборони буде закладено 90 мільярдів рублів, або по 30 мільярдів щороку, повідомило видання «Важные истории» 4 жовтня.

За оцінкою видання, якщо розмір виплати, встановлений 31 липня на рівні 400 тисяч рублів, не зміниться, то 90 мільярдів рублів вистачить, щоб за три роки укласти 225 тисяч нових контрактів – тобто по 75 тисяч на рік. Якщо за укладені контракти виплачуватимуть по 195 тисяч рублів, як це було до липневого указу президента Росії Володимира Путіна, то міністерство оборони зможе набрати 461,5 тисячі контрактників (тобто по 154 тисячі на рік).

Путін 31 липня підписав указ, яким передбачено одноразову виплату по 400 тисяч рублів тим, хто підпише контракт із Міноборони Росії для участі у війні проти України, але період подвійного зростання такої виплати обмежений – із 1 серпня до 31 грудня 2024 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії указом Путіна збільшили одноразові виплати контрактникам для війни проти України

«Важные истории» зазначають, що сума, закладена у проєкті бюджету, може зрости. У першому півріччі 2024 року на одноразові виплати новим контрактникам витратили понад 32 мільярди рублів. Це більше, ніж закладено у бюджеті на весь наступний рік.

Міністерство оборони РФ, як вважають західні аналітики, стало активно залучати до російської армії контрактників, щоб заповнити втрати, завдані військам під час вторгнення в Україну, при цьому не оголошуючи нову хвилю мобілізації, яка може спровокувати невдоволення всередині країни.

Міноборони РФ може завищувати дані про кількість нових контрактників у півтора раза, підрахували «Важные истории» в серпні. За даними міністерства, до квітня 2024 року контракти уклали 640 тисяч осіб, при цьому одноразові виплати на той момент отримали лише 426 тисяч осіб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати військ РФ у війні: 657 940 осіб