Доступність посилання

ТОП новини

У Росії указом Путіна збільшили одноразові виплати контрактникам для війни проти України


Презентация новой системы организации питания военнослужащих по призыву
Презентация новой системы организации питания военнослужащих по призыву

Президент Росії Володимир Путін підписав 31 липня указ, яким передбачено одноразову виплату по 400 тисяч рублів тим, хто в період з 1 серпня до 31 грудня підпише контракт із Міноборони Росії для участі у війні проти України.

Кошти будуть виплачені громадянам Росії та іноземцям, якщо вони укладуть контракт терміном на рік і більше і якщо він передбачатиме «виконання завдань спеціальної військової операції» (так у РФ називають повномасштабну війну проти України – ред.).

Керівництву російських регіонів рекомендовано встановити і власну виплату коштом місцевого бюджету – у розмірі тих самих 400 тисяч, тож загальна сума одноразової виплати має становити 800 тисяч рублів.

З листопада 2022 року тим, хто уклав контракт для участі у війні, виплачували по 195 тисяч рублів.

Раніше журналісти видання «Верстка» з’ясували, що влада Якутії, Мордовії, Ямало-Ненецького автономного округу (ЯНАО), Архангельської, Калузької та Івановської областей Росії запустила реферальну програму вербування на фронт і пропонує грошову винагороду тим, хто приведе охочих у вербувальні пункти.

Російський лідер Володимир Путін у грудні 2023 року обіцяв, що нової мобілізації в Росії не буде. «Вже набрали 486 тисяч контрактників. І потік чоловіків, які готові захищати батьківщину зі зброєю в руках, не припиняється», – говорив він тоді.

Експерти висловлювали думку, що це переважно «перепідписані» контракти, які були укладені ще до війни і стали безстроковими. Також незалежні ЗМІ неодноразово повідомляли, що мобілізованих змушують підписувати контракти за допомогою погроз або й побиття. Деякі регіони, щоб спонукати до укладення контракту, обіцяють одноразові виплати, які перевищують мільйон рублів. У Москві, наприклад, розмір одноразової виплати під час укладення контракту становить 1,9 мільйона рублів.

Форум

XS
SM
MD
LG