У Бєлгородській області РФ за добу поранені 15 людей, з яких семеро  є «бійцями територіальної оборони» – губернатор

Наслідки обстрілів Бєлгорода, фото ілюстративне

Під час обстрілів Бєлгородської області РФ за добу поранені 15 місцевих жителів, 13 із них госпіталізовані, повідомив губернатор В’ячеслав Гладков.

За його даними, двоє поранених перебувають у вкрай тяжкому стані, їх, можливо, відправлять на лікування до Москви. Серед постраждалих також голова Яснозоренського сільського поселення Дмитро Панков.

Раніше чиновник інформував, що щонайменше семеро постраждалих є «бійцями територіальної оборони», які, за його словами, допомагали відновлювати електропостачання у селі Черемошне. У ранковому повідомленні Гладков про цю деталь не сказав.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: місцева влада каже про вісьмох поранених через обстріл Бєлгорода

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

14 серпня в регіоні запровадили режим НС регіонального рівня. Це пов’язане з діями ЗСУ в сусідній Курській області. 15 серпня в Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.