У Німеччині підтвердили візит Байдена цього тижня

Запланований візити президента США довелося перенести через ураган «Мілтон»

Президент США Джо Байден відвідає Німеччину цього тижня, після того, як йому довелося перенести через ураган «Мілтон», повідомив у понеділок речник німецького уряду Вольфганг Бюхнер.

«Я можу підтвердити, що президент США компенсує свій пропущений візит до Німеччини наприкінці цього тижня», – сказав він журналістам під час брифінгу німецького Кабінету міністрів.

Напередодні агентство Reuters і німецьке видання Spiegel із посиланням на джерела в уряді Німеччини писали, що Байден планує відвідати Німеччину 18 жовтня.

Spiegel повідомив, що у Байдена заплановані офіційні зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. За повідомленням, переговори стосуватимуться війн Росії проти України і на Близькому Сході.

Раніше президент США Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини, зокрема для участі в Контактній групі з питань оборони України, через ураган «Мілтон».

9 жовтня стало відомо, що засідання у форматі «Рамштайн», яке мало відбутися 12 жовтня, відклали. Нову дату визначають, повідомили Радіо Свобода три джерела у штаб-квартирі НАТО.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна хоче «якнайшвидше» отримати фідбек від партнерів щодо плану перемоги – Єрмак