Доступність посилання

ТОП новини

Байден відвідає Німеччину 18 жовтня – ЗМІ


За даними Reuters, візит Байдена не матиме характеру офіційного державного візиту
За даними Reuters, візит Байдена не матиме характеру офіційного державного візиту

Президент США Джо Байден планує відвідати Німеччину 18 жовтня після того, як йому довелося перенести планований на цей тиждень візит через ураган «Мілтон».

Про нову дату візиту повідомили агентство Reuters і німецьке видання Spiegel із посиланням на джерела в уряді Німеччини.

За даними Reuters, візит Байдена не матиме характеру офіційного державного візиту, а буде скорочений до участі в спільній роботі, яка триває.

Spiegel повідомив, що у Байдена заплановані офіційні зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. За повідомленням, переговори стосуватимуться війн Росії проти України і на Близькому Сході.

Відтермінування Байденом поїздки до Німеччини призвело до скасування зустрічі Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн»), що мала пройти під його головуванням і за участі президента України Володимира Зеленського 12 жовтня.

Нова дата засідання «Рамштайну» поки що не призначена.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» Україна планує надати «план перемоги» усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG