Bloomberg: ЄС готує санкції проти Ірану за постачання балістичних ракет до РФ

Зазначається, що ЄС має намір схвалити цей крок до саміту лідерів у Брюсселі наприкінці жовтня

Європейський Союз наближається до запровадження пакету санкцій проти Ірану за надання Росії балістичних ракет, повідомляє Bloomberg посилаючись на джерела.

Перший пакет заходів торкнеться близько десятка фізичних і юридичних осіб, включаючи машинобудівні, металургійні та авіаційні компанії, кажуть співрозмовники.

Зазначається, що ЄС має намір схвалити цей крок до саміту лідерів у Брюсселі наприкінці жовтня.

Тегеран заперечує, що надав Москві ракети або тисячі безпілотників, які, за словами Києва та Заходу, Росія використовує проти військових цілей і для знищення цивільної інфраструктури, включаючи українську енергосистему. Держсекретар США Ентоні Блінкен 10 вересня заявив, що Іран поставив Fath-360 в Росію і, «ймовірно, використає їх протягом кількох тижнів в Україні».

У серпні агентство Reuters з посиланням на шість неназваних джерел повідомило, що Іран має намір відправити до Росії «велику кількість» потужної балістичної зброї класу «земля-земля». Тоді повідомлялося, що кілька десятків російських військових проходять в Ірані навчання з використання тактичних ракетних комплексів малої дальності Fath-360. Їхня далекобійність – до 120 кілометрів, ракети здатні нести боєзаряд вагою до 150 кілограмів.

Тоді Сполучені Штати попередили Іран про «швидкі і суворі» наслідки, якщо підтвердяться повідомлення про те, що Тегеран планує відправити сотні балістичних ракет до Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Євросоюз засудив постачання Іраном балістичних ракет Росії