Президент США анонсував засідання «Рамштайну» на рівні лідерів у жовтні

Президент США сказав про це після оголошення про виділення Україні загалом 7,9 мільярда доларів американської допомоги

Президент США Джо Байден анонсував чергове засідання Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн»), що пройде у жовтні.

«Наступного місяця я скличу зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України в Німеччині для координації зусиль понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії», – цитує слова Байдена пресслужба Білого дому.

Президент США сказав про це після оголошення про виділення Україні загалом 7,9 мільярда доларів американської допомоги в межах Ініціативи сприяння безпеці України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боєприпаси JSOW, батарея Patriot та санкції проти РФ – Байден про нові рішення для перемоги України

«Цими діями я чітко повідомляю: Сполучені Штати нададуть Україні підтримку, необхідну для перемоги у цій війні», – наголосив Байден.

Наради представників приблизно 50 держав, які координують військову допомогу Україні, почалися у квітні 2022 року на американській військовій базі «Рамштайн в Німеччині» і від цього вони отримали назву. Засідання зазвичай проходять за головування міністра оборони США Ллойда Остіна.

Попередня зустріч Контактної групи з підтримки оборони України відбулася 6 вересня. На засіданні виступив президент Володимир Зеленський, який вперше приїхав у «Рамштайн», хоча до цього він промовляв до кількох попередніх нарад за допомогою відеозв’язку, а також особисто брав участь у зустрічі в жовтні 2023 року, коли вона відбувалася в Брюсселі.

Він заявив, що зупинити війну допоможе краще озброєння української армії.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ західні партнери надають військову допомогу Україні. Протягом цього року Київ уклав безпекові угоди з низкою країн – вони, серед іншого, передбачають надання безпекової допомоги. Також Україна намагається збільшити власне виробництво зброї, частково виробляючи її спільно з партнерами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час