Унаслідок авіаудару по підприємству в Сумах поранено 9 людей – прокуратура

Наслідки обстрілів Сум силами РФ, 17 серпня 2024 року

Сили РФ завдали авіаудару по підприємству в Сумах у ніч на 30 серпня, йдеться у повідомленні прокуратури Сумської області.

За даними слідства, 30 серпня, близько 01:30, «застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти завдали авіаудару по підприємству в м. Суми».

«Унаслідок атаки окупантів поранено, за попередніми даними, 9 осіб. Наразі триває ліквідація наслідків пожежі», – кажуть у відомстві.

Відомо також, що за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ВМС розповіли, скільки ракетоносіїв тримає Росія у Чорному морі

У ніч проти 30 серпня сили РФ здійснили авіаудар по місту Суми, повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Сьогодні вночі (30 серпня – ред.) ворог завдав авіаційного удару по цивільній інфраструктурі міста Суми, в результаті чого здійнялась пожежа», – передали в ОВА.

Також в адміністрації зазначили, що «внаслідок цього спостерігається задимлення повітря в окремих мікрорайонах міста». Людей просять не відкривати вікна через можливе задимлення мешканців районів Веретенівки, Аннівки та Ковпака.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повітряні сили: вночі ППО збила 12 ударних російських дронів, ще чотири впали самі